Nakhla cég története

Anno 1913-ban a Nílus mentén egy kis város egyik szülötte Saleh Mohamed El Ibiary megalapította a Nakhla céget és ezzel elkezdte a melaszos dohány gyártását és árulását. A cég híres logo-ja is ekkor született, ami a sivatagos Egyiptomban egy oázist jelent. Ezzel is kiszerette volna emelni El Ibiary, hogy milyen különleges terméket készít. (Piac a sivatag és az ő Nakhla dohánya a pálmafa, az oázist jelképezi.)

A kisvárosban hamar nagy sikereket értek el és elkezdett terjeszkedni a cég. Eleinte csak más szomszédos városokba, majd szerte Egyiptom városaiban megtalálható lett a Nakhla márkanév alatt fémjelzett termékek. El Ibiary haláláig, 1955-ig vezette a céget és ez idő alatt sikeresen felfuttatta.

A vállalkozás családi ágon tovább adódott, Ahmed Saleh El Ibiary folytatta amit dédapja elkezdett, fejlesztette a gyártást és tovább terjesztette a melaszos vízipipa dohányt.  Ekkor volt az a nagy változás, hogy elkezdték ízesíteni a dohányokat. Eddig csak ízesítetlent készítettek a történetük során, azonban ez a fordulópont meghatározó volt a cég történetében.  Gyorsan terjedt a híre az ízesített melasznak és ezzel együtt a népszerűségük is.

1979-ben a cég Adel Ahmed El Ibiary kezébe került, ki impozáns tervekkel volt teli. Elsőként is belevonta testvéreit a vezetésbe és így együtt hivatalosan is létrehozták és bejegyezték a Nakhla Tobacco Co védjegyet.

Ezután az eddigieknél is virágzóbb időszak köszöntött a cégre. Egyre több gyümölcsös ízű melaszod dohányt dobtak piacra és már a szomszédos és közel keleti országokba is exportáltak, kacsingattak azonban a távoli országokra is. Így nőtt a népszerűsége is és ezzel együtt az igény is. A gyárat folyamatosan fejlesztették és jelenleg több mint 1800 munkás dolgozik, hogy kielégítsék a világ legnagyobb vízipipa dohány cégének árui iránti keresletet.

A Nakhla igazi ereje és tradíciós mivolta a dohány készítésében nyilvánul meg, melyet a mai napig kézzel végeznek a külön erre a célre betanított munkások. Már Amerikába és Európába is egyre többet szállítanak, ahogy terjed eme kellemes szokás, a vízipipás.

Egyetlen ember indította és ma a vezető vízipipa dohány szállító céggé nőtte ki magát a Nakhla. Köszönhetően a kiváló minőségének és a folyamatosan elkészülő újdonságoknak köszönhetően.